Vinç Kaldırma Arma Büyük İş Parçaları Kaldırma Teknik

- Jul 12, 2018 -

Vinç kaldırma donanımının kullanımı ve tekniklerin kullanımı mükemmeldir: iş parçasının kendisi için çalışma halkaları veya kaldırma kulaklarını kaldırmak için tasarlanmıştır, operasyon her yönden kontrol edilmeden önce ve tüm halkalara eklenmelidir. Kaldırmadan önce deneme kaldırma işleminin yapılması, güvenli olduğunu onaylayın ve ardından bir sonraki adıma geçin. Askı ekipmanı, askıya alınmış iş parçasının şekil özelliklerine ve özel gereksinimlerine uyarlanmalı ve kullanım koşulları olmadan kullanılamaz.

Vinç kaldırma tertibatında büyük iş parçalarını kaldırmak için gerekli teknik bilgiler

Büyük iş parçalarının kaldırılması veya birleştirilmesi için, büyük tonaj, karmaşık şekil, yüksek değer ve çok kişi koordinasyonu nedeniyle, işin zorluk ve risk faktörü daha da geliştirilmektedir. Bu nedenle, büyük iş parçaları askıya alındığında aşağıdaki esaslar anlaşılmalı ve kavranmalıdır.

1. Çalışmadan önce iş parçasının şekline dikkat edin, iş parçasının ağırlık merkezini kavrayın ve iş parçasının ağırlığını çizime göre doğrulayın.

2. Halat donanımını, kelepçeyi, kancayı vb. Doğru şekilde seçin.

3. İş parçasının kendisi için, kaldırılmaya yönelik tasarlanmış halkalar veya kaldırma pabuçları vardır, bunlar çalışmadan önce dikkatle kontrol edilmeli ve tüm halkalara bağlanmalıdır.

4. iş parçasının kendisi halka içermez, kablo noktalarının yerini doğru bir şekilde seçmelidir. Vincin kanca başı, iş parçasının ağırlık merkezi ile hizalanır.

5. halatlar arasındaki açıya dikkat etmek genellikle 90 dereceden daha az olmalıdır.

6. Halat tarafından geçirilen iş parçasının köşesi, açı koruyucusu ile korunmalıdır.

7. kaldırmadan önce, bir deneme vinç süreci olmalıdır. Güvenli olduğunu onaylayın ve bir sonraki adıma geçin.